Så här gjorde jag egna fiskpinnar

Ingredienser:
ca 500g Alaskan pollock (går att använda torsk också)
Ett ägg
ca 2 dl vetemjöl/ bovetemjöl
ca 2 dl ströbröd/ glutenfritt ströbröd
Matfett (smör/olja)
 
 
Jag skar min fisk i smala bitar, (fiskpinns-form) men man kan skära de på ett annat sätt om man vill
Sedan rullade jag bitarna i mjölet
sen doppar man den i det vispade ägget (det måste vara uppvispat)
och till slut tullar man de i ströbrödet.
Sen är det bara att steka de i matfett, dock får man kolla de hela tiden så de inte fastnar i stekpannan.
Servera det med potatis eller potatismos. Man kan eventuellt göra rotmos också om man vil eller andra mos-alternativ.

Sen kan man göra egen remuladsås också, men det orkade inte jag göra ;)
Jag tycker iaf att det var väldigt gott, smakade lite annorlunda än färdiga fiskpinnar, men godare än det!
Det är billigt med fisk just nu, så passa på!


Carro